Ugrás a fő tartalomra

Ingatlan fotózás

A legjobb trükkök, amiket ajánlott elvégezni ingatlan fotózás előtt


Minden ingatlant el lehet adni, de jó minőségű képekkel sokkal gyorsabban!
Nincs értelme olyan lakást fotózni, amely rendetlen és piszkos. Így csak olyan képek fognak születni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt.

Egy sikeres ingatlan fotózásához, mindkét félnek fel kell készülni. Ehhez elengedhetetlen a tulajdonosok szoros együttműködésére is, hiszen a legcélszerűbb, ha minél kevesebb személyes tárgy látható a fotókon, ezzel is elősegítjük az érdeklődő képzelőerejét, vajon ő hogyan, s miként rendezné be a lakást. Rengeteg esetben rendeztünk már át szobákat, hogy a fotón minél jobban érvényesüljön az adott ingatlan erőssége. Ez nem 10 perces művelet, 1-1,5 órát rá kell szánni, de a végeredményt tekintve úgy hiszem, mindenképpen megéri.

Minden helységre más-más szabályok érvényesek:

Nappali, szobák: Ahogy csak lehet, minden oda nem illő tárgyat tegyünk el zárható szekrénybe, vagy csomagoljuk össze úgy, hogy könnyen mozgatható legyen fotózás közben. Az sem nagy baj, ha csak nyitott szekrények vannak, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl zsúfolt a polc, rendezett legyen a kinézete.A függönyök legyenek elhúzva, így sokkal fényesebb lesz a lakás.  Napos időben a legideálisabb az ingatlan fotózás, a padlón látszódjanak a világos sávok, ahogy a Nap besüt az ablakokon, teraszajtón. A napsütötte, világos lakás sokkal vonzóbb hatást kelt a szemnek.Ügyeljünk arra, hogy legyenek szépen lesimítva a szőnyegek.

Fürdőszoba: Alaposan ki kell takarítani ezt a helyiséget. Ügyeljünk zuhanyzókabin, a szaniterek tisztaságára, mert vízköves állapotban elhasználtnak tűnhetnek, ezért alaposan tisztítsuk meg őket még a rászáradt vízcseppektől is, ami összességben csillogó hatást eredményez.
Előtér: Ez az egyetlen olyan helyiség, ahol nem feltétlenül hátrány az, ha az előszobafalon fent marad néhány kalap, vagy kabát. A cipőinket lehetőség szerint rendezzük takaros sorba, ha nincs erre külön cipős szekrényünk. Persze 3-4 pár bőven elegendő.

Konyha: Ne maradjon szennyes edény a mosogatóban, s a pultokon csak a legszükségesebb holmik maradjanak elől. Meg kell pucolni tűzhely, a sütő ajtaját, el kell távolítani róluk a főzés esetleges nyomait. A mosogatóra ugyanaz a szabály érvényes, mint amit már a fürdőszobánál taglaltam.
Erkély: Amennyiben rendelkezünk megfelelő nagy méretű erkéllyel, érdemes asztallal, néhány székkel, virágokkal otthonosabbá tenni. A követ, korlátot magától értetődően le kell takarítani.

Éjszakai fotózás: Akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha a belső térben van olyan elem, ami főként leoltott lámpák mellett érvényesül - pl. kivilágított medence , vagy pedig a lakásból elénk táruló látvány lenyűgözőbb így.

Összességében minden szobára érvényes, hogy praktikus kiegészítő elem lehet egy-két elől „felejtett” holmi, ettől esetenként jobban tud érvényesülni a helyiség funkciója.
Ha ezeket az alapszabályokat szem előtt tartjuk, akkor tudunk olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni.

 Ingatlan fotózás

Milyen a megfelelő fényképezőgép?

Az elmúlt években, munkám alatt lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbálhassam a különféle fotózási technikák sikerességét az értékesítési folyamatban. Sokan úgy hiszik, hogy a hirdetést felesleges fotókkal illusztrálni, mert a jó lakás eladja önmagát. Ez néhány éve talán még meg is állta a helyét, mikor még csak az Expressz újság volt elérhető az emberek számára, hogy ha hirdetni vagy venni szerettek volna valamit. A mai kor embere viszont már sokkal inkább hozzá szokott az intenzív vizuális ingerekre. Látni akarja, amit keres, és ha nem nyűgözi le a látvány, akkor már kattint is tovább. Alkalmasint elég lehet egyetlen nagyon jól sikerült fotó is, de annak igazán jónak kell lennie! Jó fotót pedig csak professzionális fényképezőgéppel, felszereléssel és megfelelő szaktudással, tapasztalattal lehet készíteni.
Eleinte én is egy kisebb,széles látószögű kompakt géppel kezdtem fotózni a lakásokat. Már ez is egy sokkal előnyösebb megoldás, mint amiket számtalan hirdetésben látni, hisz legtöbb esetben csak egy-egy részletet örökít meg a tulajdonos, vagy kolléga az adott ingatlanból. Ám bármennyire is vonzó egy-egy kiragadott részlet, önmagában kevés lesz a sikeres értékesítéshez.
Kompakt géppel is lehet nagyon vonzó és szép, kellően informatív ingatlanfotókat készíteni, ám sajnos ezeknek viszonylag szűkösek a korlátai. Gyakran előfordul, hogy csak esti időpontban tudunk a lakásban fotózni, ilyenkor a vakuk kis teljesítménye eléggé szegényes. Természetesen vannak olyan lakások is, amikben elhelyezkedésük, tájolásuk folytán amúgy is rosszabbak a fényviszonyok. Ezek mind, mind a fotók és ezzel párhuzamosan a hirdetések minőségének a rovására mennek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Great Dental Care Advice For Your Family

Great Dental Care Advice For Your Family When you ask people about dental care, most people only know the basics. But, when you are unaware of what dental care truly entails, you can be setting yourself up for a number of problems. To find out how to care for your teeth the right way, read this article. Brushing your teeth properly is important for your overall mouth health. When brushing your teeth, use a vertical motion on the outside of your teeth and a horizontal motion on the inner parts of your teeth. Concentrate your efforts by brushing each tooth for approximately fifteen seconds to help ensure proper cleaning. It is important that you get rid of your toothbrush about every two to three months. Eventually, the bristles on a toothbrush grow weak from over-useage. This prevents the toothbrush from actually cleaning your teeth and can actually cause damage to your gums. Also, if you're sick, get a new toothbrush once you are better. Brush your teeth twice a day. Ideal

Blog linkek, autófóliázás, gázszerelés, villanyszerelés témakörökben!

Blog linkek, autófóliázás, gázszerelés, villanyszerelés témakörökben! 1. Autófólia Budapest Nem könnyű a megfelelő autófólia szín kiválasztása. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, melyek a legnépszerűbb autófólia trendek! 2. Villanyszerelés vízen Amennyiben sokat túrázunk, vagy a tengeren hajózunk, a profi villanyszerelés létfontosságú dolog! 3. Fűtésszerelés - Kazánra csatlakoztatás Minden amit a fűtésszerelés csatlakozásáról tudni akartál! 4. Gázkészülékek karbantartása Ez a bejegyzés neked szól, ha nem volnál képben a gázszereléssel kapcsolatos rendeletekkel! 5. Szőnyegtisztítás otthonod kényelméből Miért vesződnél feleslegesen, ha háztól házig szolgáltatással és szakember segítségével is megoldható a szőnyeg és kárpittisztítás Budapesten! 6. Villanyszerelés gyorsan! Gyors, szakszerű villanyszerelés Budapesten és vidéken! 7.  Gáz vagy nem gáz? Mit kell tenni abban az esetben ha gáz szagot érzünk? Gázszerelés azonnal! 8. Foltos a bútor? Ne szúrja el!

We'll Teach You All You Need To Know About Alteziegelriemchen.de Riemchen

We'll Teach You All You Need To Know About Alteziegelriemchen.de Riemchen Does the thought of buying Alteziegelriemchen.de Riemchen excite or excited? If you do not enjoy shopping for Alteziegelriemchen.de Riemchen, you ought to spend some time learning more about how to do it well. The article below will help you learn all your Alteziegelriemchen.de Riemchen questions. Look into the options at thrift stores for Alteziegelriemchen.de Riemchen.Perhaps you have never visited one, or at least not in a long time. You may find some good Alteziegelriemchen.de Riemchen that is in good condition at these stores. You probably may just find pieces that are smaller, but sometimes you can find a couch that you would like. Tile topped kitchen tables can be great for eat-in kitchens. These tables are simple cleanup. You can find a lot of different styles when it comes to this type of table. Don't neglect trying some haggling when purchasing Alteziegelriemchen.de Riemchen. Most Alteziegelri