Ugrás a fő tartalomra

Ingatlan fotózás

A legjobb trükkök, amiket ajánlott elvégezni ingatlan fotózás előtt


Minden ingatlant el lehet adni, de jó minőségű képekkel sokkal gyorsabban!
Nincs értelme olyan lakást fotózni, amely rendetlen és piszkos. Így csak olyan képek fognak születni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt.

Egy sikeres ingatlan fotózásához, mindkét félnek fel kell készülni. Ehhez elengedhetetlen a tulajdonosok szoros együttműködésére is, hiszen a legcélszerűbb, ha minél kevesebb személyes tárgy látható a fotókon, ezzel is elősegítjük az érdeklődő képzelőerejét, vajon ő hogyan, s miként rendezné be a lakást. Rengeteg esetben rendeztünk már át szobákat, hogy a fotón minél jobban érvényesüljön az adott ingatlan erőssége. Ez nem 10 perces művelet, 1-1,5 órát rá kell szánni, de a végeredményt tekintve úgy hiszem, mindenképpen megéri.

Minden helységre más-más szabályok érvényesek:

Nappali, szobák: Ahogy csak lehet, minden oda nem illő tárgyat tegyünk el zárható szekrénybe, vagy csomagoljuk össze úgy, hogy könnyen mozgatható legyen fotózás közben. Az sem nagy baj, ha csak nyitott szekrények vannak, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl zsúfolt a polc, rendezett legyen a kinézete.A függönyök legyenek elhúzva, így sokkal fényesebb lesz a lakás.  Napos időben a legideálisabb az ingatlan fotózás, a padlón látszódjanak a világos sávok, ahogy a Nap besüt az ablakokon, teraszajtón. A napsütötte, világos lakás sokkal vonzóbb hatást kelt a szemnek.Ügyeljünk arra, hogy legyenek szépen lesimítva a szőnyegek.

Fürdőszoba: Alaposan ki kell takarítani ezt a helyiséget. Ügyeljünk zuhanyzókabin, a szaniterek tisztaságára, mert vízköves állapotban elhasználtnak tűnhetnek, ezért alaposan tisztítsuk meg őket még a rászáradt vízcseppektől is, ami összességben csillogó hatást eredményez.
Előtér: Ez az egyetlen olyan helyiség, ahol nem feltétlenül hátrány az, ha az előszobafalon fent marad néhány kalap, vagy kabát. A cipőinket lehetőség szerint rendezzük takaros sorba, ha nincs erre külön cipős szekrényünk. Persze 3-4 pár bőven elegendő.

Konyha: Ne maradjon szennyes edény a mosogatóban, s a pultokon csak a legszükségesebb holmik maradjanak elől. Meg kell pucolni tűzhely, a sütő ajtaját, el kell távolítani róluk a főzés esetleges nyomait. A mosogatóra ugyanaz a szabály érvényes, mint amit már a fürdőszobánál taglaltam.
Erkély: Amennyiben rendelkezünk megfelelő nagy méretű erkéllyel, érdemes asztallal, néhány székkel, virágokkal otthonosabbá tenni. A követ, korlátot magától értetődően le kell takarítani.

Éjszakai fotózás: Akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha a belső térben van olyan elem, ami főként leoltott lámpák mellett érvényesül - pl. kivilágított medence , vagy pedig a lakásból elénk táruló látvány lenyűgözőbb így.

Összességében minden szobára érvényes, hogy praktikus kiegészítő elem lehet egy-két elől „felejtett” holmi, ettől esetenként jobban tud érvényesülni a helyiség funkciója.
Ha ezeket az alapszabályokat szem előtt tartjuk, akkor tudunk olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni.

 Ingatlan fotózás

Milyen a megfelelő fényképezőgép?

Az elmúlt években, munkám alatt lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbálhassam a különféle fotózási technikák sikerességét az értékesítési folyamatban. Sokan úgy hiszik, hogy a hirdetést felesleges fotókkal illusztrálni, mert a jó lakás eladja önmagát. Ez néhány éve talán még meg is állta a helyét, mikor még csak az Expressz újság volt elérhető az emberek számára, hogy ha hirdetni vagy venni szerettek volna valamit. A mai kor embere viszont már sokkal inkább hozzá szokott az intenzív vizuális ingerekre. Látni akarja, amit keres, és ha nem nyűgözi le a látvány, akkor már kattint is tovább. Alkalmasint elég lehet egyetlen nagyon jól sikerült fotó is, de annak igazán jónak kell lennie! Jó fotót pedig csak professzionális fényképezőgéppel, felszereléssel és megfelelő szaktudással, tapasztalattal lehet készíteni.
Eleinte én is egy kisebb,széles látószögű kompakt géppel kezdtem fotózni a lakásokat. Már ez is egy sokkal előnyösebb megoldás, mint amiket számtalan hirdetésben látni, hisz legtöbb esetben csak egy-egy részletet örökít meg a tulajdonos, vagy kolléga az adott ingatlanból. Ám bármennyire is vonzó egy-egy kiragadott részlet, önmagában kevés lesz a sikeres értékesítéshez.
Kompakt géppel is lehet nagyon vonzó és szép, kellően informatív ingatlanfotókat készíteni, ám sajnos ezeknek viszonylag szűkösek a korlátai. Gyakran előfordul, hogy csak esti időpontban tudunk a lakásban fotózni, ilyenkor a vakuk kis teljesítménye eléggé szegényes. Természetesen vannak olyan lakások is, amikben elhelyezkedésük, tájolásuk folytán amúgy is rosszabbak a fényviszonyok. Ezek mind, mind a fotók és ezzel párhuzamosan a hirdetések minőségének a rovására mennek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ingatlanfotózás és lakásfotózás, szőnyegtisztítás, online marketing kedvező feltételekkel

Ingatlanfotózás és lakásfotózás, szőnyegtisztítás, online marketing kedvező feltételekkel

Ingatlanfotózás profiktól
1. Ingatlanfotózás csak a legprofibb fotóssal
2. Ingatlanfotózás Budapesten, profi fotós ajánlásával
3. Milyen trükkökhöz érdemes folyamodni ingatlan fotózás előtt?
Szőnyegtisztítás és Kárpittisztítás Budapesten
1. Upholstery cleaning, carpet cleaning
Online marketing ügynökség, online marketing
1. Online marketingesből Dunát lehet rekeszteni, de kik az igazán jók?
2. Hogyan látja a digitális marketing működését egy keresőmarketing ügynökség?
3. Nem árt tisztában lenni a keresőmarketing alapvető fogalmaival!
4. Miért bízzunk meg egy szakembert online marketing stratégiánk felépítésére?
Szőnyegtisztítás garanciával, profi kézből!
1. Minőségi szőnyegtisztítás ahogy Ön szereti!
2. Minden amit a szőnyegtisztítás és kárpittisztításról tudni akartál!

Keresőmarketing ügynökség, ipari melegentartó, vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, mosogató

Ipari melegentartó, menedzserszűrés, vízvezeték szerelő, ipari mosogatóipari mosogató gép és berendezésekkeresőmarketingvízvezeték szerelőipari melegentartó
menedzserszűrés, lakberendezésnagykonyhai gépek Keresőmarketing ügynökség, ipari melegentartó, vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, mosogató

Check Out These Must Read ipari melegentartó Care Tips

Taking time to get educated about ipari melegentartó care can last you your entire life. Taking the time to nurture your ipari melegentartó now will keep it looking healthy and young for a longer time. The tips that follow will give you find the tools you need to take care of your ipari melegentartó.

Your lips actually contain the softest and most sensitive area.You want to use both chapstick and treat your lips using lip balms. This will provide a shield for your lips and sun's damage from the sun.

A lemon juice wash has real benefits against acne, and it can help with enlarged pores or oily ipari melegentartó, and enlarged pores. …

Blog linkek, autófóliázás, gázszerelés, villanyszerelés témakörökben!

Blog linkek, autófóliázás, gázszerelés, villanyszerelés témakörökben!
1. Autófólia Budapest

Nem könnyű a megfelelő autófólia szín kiválasztása. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, melyek a legnépszerűbb autófólia trendek!

2. Villanyszerelés vízen

Amennyiben sokat túrázunk, vagy a tengeren hajózunk, a profi villanyszerelés létfontosságú dolog!

3. Fűtésszerelés - Kazánra csatlakoztatás

Minden amit a fűtésszerelés csatlakozásáról tudni akartál!

4. Gázkészülékek karbantartása

Ez a bejegyzés neked szól, ha nem volnál képben a gázszereléssel kapcsolatos rendeletekkel!

5. Szőnyegtisztítás otthonod kényelméből

Miért vesződnél feleslegesen, ha háztól házig szolgáltatással és szakember segítségével is megoldható a szőnyeg és kárpittisztítás Budapesten!

6. Villanyszerelés gyorsan!

Gyors, szakszerű villanyszerelés Budapesten és vidéken!

7.  Gáz vagy nem gáz?

Mit kell tenni abban az esetben ha gáz szagot érzünk? Gázszerelés azonnal!

8. Foltos a bútor? Ne szúrja el!

Szőnyegtisztítás profin, garanciálisan!

9.…