Ugrás a fő tartalomra

Ingatlan fotózás

A legjobb trükkök, amiket ajánlott elvégezni ingatlan fotózás előtt


Minden ingatlant el lehet adni, de jó minőségű képekkel sokkal gyorsabban!
Nincs értelme olyan lakást fotózni, amely rendetlen és piszkos. Így csak olyan képek fognak születni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt.

Egy sikeres ingatlan fotózásához, mindkét félnek fel kell készülni. Ehhez elengedhetetlen a tulajdonosok szoros együttműködésére is, hiszen a legcélszerűbb, ha minél kevesebb személyes tárgy látható a fotókon, ezzel is elősegítjük az érdeklődő képzelőerejét, vajon ő hogyan, s miként rendezné be a lakást. Rengeteg esetben rendeztünk már át szobákat, hogy a fotón minél jobban érvényesüljön az adott ingatlan erőssége. Ez nem 10 perces művelet, 1-1,5 órát rá kell szánni, de a végeredményt tekintve úgy hiszem, mindenképpen megéri.

Minden helységre más-más szabályok érvényesek:

Nappali, szobák: Ahogy csak lehet, minden oda nem illő tárgyat tegyünk el zárható szekrénybe, vagy csomagoljuk össze úgy, hogy könnyen mozgatható legyen fotózás közben. Az sem nagy baj, ha csak nyitott szekrények vannak, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl zsúfolt a polc, rendezett legyen a kinézete.A függönyök legyenek elhúzva, így sokkal fényesebb lesz a lakás.  Napos időben a legideálisabb az ingatlan fotózás, a padlón látszódjanak a világos sávok, ahogy a Nap besüt az ablakokon, teraszajtón. A napsütötte, világos lakás sokkal vonzóbb hatást kelt a szemnek.Ügyeljünk arra, hogy legyenek szépen lesimítva a szőnyegek.

Fürdőszoba: Alaposan ki kell takarítani ezt a helyiséget. Ügyeljünk zuhanyzókabin, a szaniterek tisztaságára, mert vízköves állapotban elhasználtnak tűnhetnek, ezért alaposan tisztítsuk meg őket még a rászáradt vízcseppektől is, ami összességben csillogó hatást eredményez.
Előtér: Ez az egyetlen olyan helyiség, ahol nem feltétlenül hátrány az, ha az előszobafalon fent marad néhány kalap, vagy kabát. A cipőinket lehetőség szerint rendezzük takaros sorba, ha nincs erre külön cipős szekrényünk. Persze 3-4 pár bőven elegendő.

Konyha: Ne maradjon szennyes edény a mosogatóban, s a pultokon csak a legszükségesebb holmik maradjanak elől. Meg kell pucolni tűzhely, a sütő ajtaját, el kell távolítani róluk a főzés esetleges nyomait. A mosogatóra ugyanaz a szabály érvényes, mint amit már a fürdőszobánál taglaltam.
Erkély: Amennyiben rendelkezünk megfelelő nagy méretű erkéllyel, érdemes asztallal, néhány székkel, virágokkal otthonosabbá tenni. A követ, korlátot magától értetődően le kell takarítani.

Éjszakai fotózás: Akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha a belső térben van olyan elem, ami főként leoltott lámpák mellett érvényesül - pl. kivilágított medence , vagy pedig a lakásból elénk táruló látvány lenyűgözőbb így.

Összességében minden szobára érvényes, hogy praktikus kiegészítő elem lehet egy-két elől „felejtett” holmi, ettől esetenként jobban tud érvényesülni a helyiség funkciója.
Ha ezeket az alapszabályokat szem előtt tartjuk, akkor tudunk olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni.

 Ingatlan fotózás

Milyen a megfelelő fényképezőgép?

Az elmúlt években, munkám alatt lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbálhassam a különféle fotózási technikák sikerességét az értékesítési folyamatban. Sokan úgy hiszik, hogy a hirdetést felesleges fotókkal illusztrálni, mert a jó lakás eladja önmagát. Ez néhány éve talán még meg is állta a helyét, mikor még csak az Expressz újság volt elérhető az emberek számára, hogy ha hirdetni vagy venni szerettek volna valamit. A mai kor embere viszont már sokkal inkább hozzá szokott az intenzív vizuális ingerekre. Látni akarja, amit keres, és ha nem nyűgözi le a látvány, akkor már kattint is tovább. Alkalmasint elég lehet egyetlen nagyon jól sikerült fotó is, de annak igazán jónak kell lennie! Jó fotót pedig csak professzionális fényképezőgéppel, felszereléssel és megfelelő szaktudással, tapasztalattal lehet készíteni.
Eleinte én is egy kisebb,széles látószögű kompakt géppel kezdtem fotózni a lakásokat. Már ez is egy sokkal előnyösebb megoldás, mint amiket számtalan hirdetésben látni, hisz legtöbb esetben csak egy-egy részletet örökít meg a tulajdonos, vagy kolléga az adott ingatlanból. Ám bármennyire is vonzó egy-egy kiragadott részlet, önmagában kevés lesz a sikeres értékesítéshez.
Kompakt géppel is lehet nagyon vonzó és szép, kellően informatív ingatlanfotókat készíteni, ám sajnos ezeknek viszonylag szűkösek a korlátai. Gyakran előfordul, hogy csak esti időpontban tudunk a lakásban fotózni, ilyenkor a vakuk kis teljesítménye eléggé szegényes. Természetesen vannak olyan lakások is, amikben elhelyezkedésük, tájolásuk folytán amúgy is rosszabbak a fényviszonyok. Ezek mind, mind a fotók és ezzel párhuzamosan a hirdetések minőségének a rovására mennek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top Tips And Advice For Buying And Caring For Your Home szonyegtisztitas.hu

Top Tips And Advice For Buying And Caring For Your Home szonyegtisztitas.hu
It's not difficult knowing what it takes to buy szonyegtisztitas.hu. You simply need the right information to know you're saving yourself some money. This article can help you with great information on how to make great szonyegtisztitas.hu purchases.

If you are buying wood szonyegtisztitas.hu, especially older szonyegtisztitas.hu, look beyond the outside of the piece. Check through the undersides and inside, and also any drawers or cabinets. You can more easily see what condition the best idea of how good the szonyegtisztitas.hu is when you inspect it.

Think about the color choice when you seek out new szonyegtisztitas.hu. Bold colors can sometimes find you change your decor. Choose neutral colors for big pieces and bold shades in the little ones.

When you are looking for a new piece of szonyegtisztitas.hu, check out the clearance section first. A lot of big companies keep a lot of their storeroom space i…

Keresőmarketing ügynökség, ipari melegentartó, vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, mosogató

Ipari melegentartó, menedzserszűrés, vízvezeték szerelő, ipari mosogatóipari mosogató gép és berendezésekkeresőmarketingvízvezeték szerelőipari melegentartó
menedzserszűrés, lakberendezésnagykonyhai gépek Keresőmarketing ügynökség, ipari melegentartó, vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, mosogató

Check Out These Must Read ipari melegentartó Care Tips

Taking time to get educated about ipari melegentartó care can last you your entire life. Taking the time to nurture your ipari melegentartó now will keep it looking healthy and young for a longer time. The tips that follow will give you find the tools you need to take care of your ipari melegentartó.

Your lips actually contain the softest and most sensitive area.You want to use both chapstick and treat your lips using lip balms. This will provide a shield for your lips and sun's damage from the sun.

A lemon juice wash has real benefits against acne, and it can help with enlarged pores or oily ipari melegentartó, and enlarged pores. …

Szőnyegtisztítás Improvement Tips You Can Use Today

Szőnyegtisztítás Improvement Tips You Can Use Today
Have you heard many horror stories from your friends or acquaintances about szőnyegtisztítás improvement projects that you find yourself nervous about fixing your house? Had these individuals done the research needed when it comes to szőnyegtisztítás improvement projects, these problems may have never come up. This article contains great szőnyegtisztítás repair.

Consider purchasing a combo unit if you don't have much space available for a small space. A combo unit washer and when done switches to a dryer.

You can make your ceiling look higher than it actually is by using two simple methods. Paint your walls or add a floor lamp that is tall. This will make a unique optical illusion that makes the room seem bigger.

Use old shoe boxes for an aesthetic touch that adds storage to your szőnyegtisztítás. Use fabric or wallpaper to cover the boxes to give them a modern design. This is a wonderful way you get an extra storage or just add sim…